
Att göra egen nötmix är är inte bara enkelt utan du har fördelen att kunna krydda den som du vill och använda de nötter du gillar bäst. Paranötter, hasselnötter och naturella jordnötter har blivit mina favoriter.

Nötmix med rosmarin och flingsalt
200 g
Ingredienser
- 1 msk matolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk salt
- 200 g blandade nötter
- 2 msk rosmarin, finhackad
- flingsalt
Gör så här
- Värm ugnen till 150°C.
- Blanda samman olja, vinäger och salt i en skål.
- Vänd ner nötterna och blanda runt.
- Bred ut nötterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 20 minuter.
- När det återstår 4–5 minuter, ta ut plåten ur ugnen och blanda ner hackad rosmarin. Ställ in plåten igen de resterande minutrarna.
- Ta sedan ut plåten ur ugnen och låt nötblandnigen svalna.
- Strö eventuellt över lite flingsalt.
Nut mix with rosemary and flake salt
makes 200 g
Ingredients
- 1 tbsp neutral oil
- 1 tbsp white wine vinegar
- 0.5 tsp salt
- 200 g mixed nuts
- 2 tbsp rosemary, finely chopped
- flake salt
How to
- Heat the oven to 300°F (150°C).
- Mix oil, vinegar and salt together in a bowl.
- Add the nuts and toss around.
- Spread the nuts on a baking tray lined with baking paper and roast in the oven for about 20 minutes.
- When 4–5 minutes remain, remove the tray from the oven and stir in the chopped rosemary. Put back the baking tray in the oven again for the remaining minutes.
- Then take the tray out of the oven and let the nut mixture cool.
- Sprinkle some flake salt over the nuts if you like.
Lämna gärna ett svar