Jag hittade en burk med denna lingontryffel längst in i skåpet idag. Den är lite sådär syrlig tillsammans med mörk choklad och kakao. Det är en bit som räcker alldeles lagom till kaffet.
Lingontryffel
ca 20 stycken
Ingredienser
- 0,5 dl lingonpuré, mixade och passerade lingon
- 0,5 dl vispgrädde
- 200 g mörk choklad, 70%
- 50 g mjölkchoklad
- 1 tsk honung
- 50 g mörk choklad, att rulla i
- 1 dl kakao
Gör så här
- Hacka chokladen och lägg den i en skål.
- Koka upp lingonpuré, grädde och honung i en kastrull. Häll den över den hackade chokladen och rör till en jämn tryffelsmet. Låt den svalna.
- Plasta in skålen och ställ in tryffeln i kylskåpet över natten för att stelna.
- Ta fram tryffeln och rulla i lagom stora bollar. Är den för hård, låt den stå i rumstemperatur en stund tills den mjuknar.
- Smält chokladen och lägg en klick i handen. Rulla hastigt varje chokladtryffel mellan händerna och doppa sedan i kakaon så att det bildas ett tunt skal runt tryffeln.
- Förvara dom i en burk med tätslutande lock i kylskåpet.
Söta saker
Så fina! Och sjukt snygg kopp! Har likadana 😉
Krii's Kitchen
Tack snälla! Ja jag älskar Stig Lindberg-kopparna. Har två av varje från flera olika modeller, men i samma stil. Jag tycker det är fint och roligt att blanda än att ha 8 av samma. Hoppas du får en fin start på det nya året. /Ulrica