Igår visade jag upp första sillen, en fänkålssill, idag är det lingonsill som står på tur. Med andra ord ska jag testa på att äta TVÅ olika sorters sill i år. Jag är skeptisk, men min man verkar nöjd över valet av sillsorter. Han säger i och för sig att han äter i stort sett det mesta. Jag får återkomma med vilken sort jag "gillade" bäst.
Glad fjärde advent. Nu är det bara 3 dagar kvar. 🙂
Lingonsill
4 personer
Ingredienser
- 0,5 dl ättikssprit, 12%
- 1 dl honung, ej flytande
- 2 dl vatten
- 2 kanelstänger
- 2 stjärnanis
- 1 bit torkad pomerans
- 5 kryddpepparkorn, krossade
- 5 nejlikor
- 1 burk 5-minuterssill, 420 g
- 0,5 rödlök
- 1 dl lingon
Gör så här
- Koka upp ättikssprit, honung, vatten och kryddor och koka i ca 5 minuter. Häll över lagen i en glasburk med lock som rymmer ca 7–8 dl, låt svalna.
- Sila sillen och skär den i bitar.
- Skala och skär löken i tunna klyftor.
- Lägg ned sillen, löken och lingonen i lagen och låt allt stå och dra i minst en dag.
Lämna gärna ett svar