Kokostoppar är en riktig klassiker tycker jag. Här är dom smaksatta med lime och doppade i choklad. Lime och kokos är en väldigt god smakkombination och att doppa dom i mörk choklad gör dom bara ännu lite lyxigare.
Varför inte ta och ge bort dom i en fin gammal låda med lite tårt- eller silkepapper till någon du tycker om istället för en blomma?
Kokostoppar
ca 16 stycken
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 st ekologiska ägg
- 1 dl strösocker
- 5,5 dl kokosflingor
- 1 st lime, rivet skal
- 1 msk Amaretto likör, rom eller annan likör
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
- Låt smeten svälla, i 10 minuter.
- Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kokostopparna tills de är gyllene, i ca 15 minuter.
- Om du vill kan du doppa bottnarna i smält choklad när dom svalnat.
Recept: Leila Lindholm
milla
Spännande med likör i 🙂
Från sött till salt
Ja det är verkligen mumsigt. 🙂