I går köpte vi granen och i kväll ska jag och M klä den med diverse pynt. Det är så härligt och mysigt ljus inomhus nu med alla adventsljusstakar och stjärnor i fönstren och husen runt omkring som har ljusslingor på balkongerna.
Jag bakar kola för glatta livet så det blir en hel del av sådana recept framöver nu i december men innan dess så vill jag tipsa om att göra dessa fina kanelmaränger.
Dom är perfekta som gå-bort-present, ät dom som godis eller tillsammans med glass eller på något bakverk. Doppa dom i lite mörk choklad och dom blir ännu lite lyxigare.
Kanelmaränger
Ingredienser
- 100 g äggvita
- 250 g fint strösocker
- 1 tsk mald kanel
- ev mörk choklad att dekorera med
Gör så här
- Blanda samman strösocker och äggvita i en metall- eller glasskål och sätt skålen över ett vattenbad.
- Vispa med en handvisp tills äggviteblandingen nått ca 62°C eller sockret lösts upp.
- Tillsätt kanelen.
- Ta av skålen från vattenbadet och vispa med en elvisp eller i en köksassistent på hög fart tills marängen har svalnat och är fast och styv.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Klicka eller spritsa ut maränger i valfri storlek på en bakplåtspappersklädd plåt. Pudra eventuellt över lite mer kanel.
- Grädda marängerna i ca 5 minuter på nedersta falsen i ugnen. Sänk sedan värmen till 100°C och fortsätt att baka marängerna i ca 1 timme.
- Smält choklad och doppa marängerna i, låt stelna på ett bakplåtspapper.
Om du vill kan du även dekorera cupcakes, pajer eller cheesecakes med marängen utan att baka av den.
SparaSpara
Lämna gärna ett svar