Denna skål med lakritsmandlar kan jag lova att ingen säger nej till när den står på bordet. Lite sött, lite salt, lite starkt och lite lakrits. What's not to like liksom?
Kanderade lakritsmandlar med chili
3 dl
Ingredienser
- 3 dl mandel
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 1,5 tsk lakritsgranulat
- cayennepeppar
- flingsalt
- 1 tsk smör
Gör så här
- Rosta mandlarna en stund i en torr stekpanna. Ta åt sidan.
- Smält ner strösocker och sirap i stekpannan. Blanda ner lakritsgranulat och valfri mängd cayennepeppar.
- Häll ner mandeln tillsammans med smöret i stekpannan och blanda runt hastigt. Strö över flingsalt och häll över på ett bakplåtspapper. Separera mandlarna åt så gott det går. Låt svalna.
- Smaka eventuellt av med lite mer cayennepeppar, lakritsgranulat och flingsalt.
- Du kan hälla ner nötterna i en plastpåse och krama runt dom så att dom går isär ytterligare.
Sandras Matkrypin säger
Jag bara måste testa att göra dessa! Åh, va gott det låter 🙂
Krii's Kitchen säger
Ja det tycker jag absolut att du ska göra. Jättegoda blev dom och välj själv hur starka du vill göra dom. Ha en fin advent! 🙂