Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Kalvfärsfrikadeller i gräddsås med timjan

    2014-01-21

    Kalvfärsfrikadeller i gräddsås
    Kalvfärsfrikadeller i gräddsås är inte så dumt, det är väldigt skönt att slippa stekoset i köket. Byt ut couscousen mot vad du själv tycker passar bäst eller vad du har hemma i skafferiet.


    Kalvfärsfrikadeller i gräddsås med timjan

    4 personer

    Ingredienser – Frikadeller

    • 400 g kalvfärs
    • 0,5 dl ströbröd
    • 1 dl mjölk
    • 1 ägg
    • flingsalt och nymalen svartpeppar
    • 1,5 l vatten + 3 msk kalv- eller kycklingfond

    Ingredienser – Timjansås

    • 2 scharlottenlökar
    • smör eller olivolja till pannan
    • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
    • 4 dl vatten + 1,5 msk kalv- eller kycklingfond
    • 2 dl vispgrädde + 1 dl vatten
    • flingsalt och nymalen svartpeppar
    • 1 msk majsena
    • 0,5 kruka färsk timjan

    Gör så här

    1. Lägg ströbrödet i en bunke och häll på mjölken. Låt svälla i 5 minuter.
    2. Tillsätt färs, ägg och kryddor och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till 16 bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
    3. Koka upp vatten och fond. Lägg ner frikadellerna och sjud dem 5 minuter eller tills de flyter upp. Ta upp med en hålslev.
    4. Tillred couscousen enligt anvisningarna på förpackningen men med en buljongtärning i vattnet.
    5. Skala och finhacka scharlottenlökarna till timjansåsen. Hetta upp en panna med smör eller olja och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
    6. Tillsätt vin eller matlagningsvin och fond. Koka upp och låt koka ner till ca 2 dl återstår, ca 5 minuter.
    7. Tillsätt grädden och vattnet. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
    8. Red såsen med majsenan utrörd i lite vatten. Repa timjankvistarna och blanda ner i såsen.
    9. Lägg ner frikadellerna i såsen och låt dem bli varma.
    10. Servera frikadellerna med timjansås, couscous och en sallad.

     

    Recept: Monica Ahlberg

     

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Krämig pasta med älg och kantareller
      Krämig pasta med älg och kantareller
    • Köttsoppa
      Köttsoppa
    • Lasagne
      Enkel lasagne

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d