Denna kaffeglass vill jag kora till glassarnas glass för alla oss som gillar kaffe i alla former. Jag tycker den är magiskt god och den får en mer "vuxen" smak om du varvar den med mörka chokladiga swirls av Baileys-ripple.
En glasskula (eller två) är ett perfekt slut på en god middag.
Kaffeglass med Baileys-rippel
ca 1 liter
Ingredienser – Kaffeglass
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk, 397 g kondenserad mjölk
- 0,5 dl starkt kaffe, kallt
Ingredienser – Baileys-rippel
7 st Oreo-cookies
4,5 msk Baileys Original Irish Cream
Gör så här
- Mixa samman Oreo-cookies och Baileys till en slät smet och ställ åt sidan.
- Vispa grädden och vänd ner den kondenserade mjölken samt det kalla kaffet.
- Kör glassmeten i en glassmaskin tills den är krämig. (Det går även bra utan glassmaskin.)
- Varva Glassen med Baileys-rippeln i en frystålig form och ställ in i frysen några timmar, gärna över natten.
Coffee ice cream with Baileys ripple
makes about 1 litre
Ingredients – Coffee ice cream
- 500 ml heavy cream
- 397 g sweetened condensed milk
- 50 ml strong coffee, cold
Ingredients – Baileys ripple
7 Oreo cookies
4,5 tbsp Baileys Original Irish Cream
How to
- Mix the Oreo cookies and Baileys together into a smooth batter and set aside.
- Whip the cream and stir in the condensed milk and the cold coffee.
- Process the ice cream in an ice cream machine until it is creamy. (It's also fine if you do not have an ice cream maker.)
- Layer the ice cream and Baileys ripple in a freezer proof container and place in the freezer for a few hours, preferably overnight.
Lämna gärna ett svar