Jordnötsgodis är nog den första sötsak jag gjorde själv (ja förutom chokladbollar då). Gott, superenkelt och gillas av både stora som små. Eftersom man ska hålla på jultraditionerna så bakar jag fortfarande dessa i juletid.
Jordnötsgodis
ca 40 stycken
Ingredienser
- 2 dl (280 g) ljus sirap
- 1 dl (80 g) ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 350 g jordnötssmör crunchy
- 120 g Special K-flingor
- 1,5 dl (50 g) riven kokos
- 400 g mjölkchoklad eller mörk choklad
Gör så här
- Smält ihop sirap, socker, vaniljpulver och jordnötssmör i en kastrull.
- Krossa flingorna i mindre bitar i en stor skål. Tillsätt riven kokos och blanda väl
- Tillsätt den varma jordnötssmeten i skålen och blanda om väl.
- Tryck ut blandningen i en fyrkantig form, ca 25×25 cm.
- Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och häll den över jordnötsblandningen i formen.
- Ställ formen i kylskåpet för att stelna.
- Skär jordnötsgodiset i bitar och försvara svalt i en burk med tätslutande lock.
Peanut candy
makes about 40
Ingredients
- 280 g light syrup
- 80 g light muscovado sugar
- 1 tsp vanilla powder
- 350 g crunchy peanut butter
- 120 g Special K Original cereal
- 50 g desiccated coconut
- 400 g milk chocolate or dark chocolate
How to
- Melt the light syrup, sugar, vanilla powder and peanut butter in a saucepan.
- Crush the cereal into smaller pieces in a large bowl. Add the desiccated coconut in the bowl and mix well.
- Add the warm peanut mixture to the bowl and mix well.
- Pour the mixture in a square baking tin (25×25 cm) and press evenly along the bottom.
- Melt the chocolate in the microwave or over a water bath and spread it over the peanut mixture in the mold.
- Placing the tin in the refrigerator to set.
- Cut the candy into pieces and store dry and cool in a jar with a tight-fitting lid.
monstermalla säger
ser riktigt gott ut 🙂
Jag kan ta bilderna på ditt peppishus från bloggen och länkar till dig. Kommer att lägga ut alla samma dag 🙂
Kul att du vill vara med!
Från sött till salt säger
Fint. 🙂