• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Jordnötsgodis

    2022-12-25

    Till receptet
    The recipe
    Jordnötsgodis

    Jordnötsgodis är nog den första sötsak jag gjorde själv (ja förutom chokladbollar då). Gott, superenkelt och gillas av både stora som små. Eftersom man ska hålla på jultraditionerna så bakar jag fortfarande dessa i juletid.


    Jordnötsgodis

    ca 40 stycken

    Ingredienser

    • 2 dl (280 g) ljus sirap
    • 1 dl (80 g) ljust muscovadosocker
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 350 g jordnötssmör crunchy
    • 120 g Special K-flingor
    • 1,5 dl (50 g) riven kokos
    • 400 g mjölkchoklad eller mörk choklad

    Gör så här

    1. Smält ihop sirap, socker, vaniljpulver och jordnötssmör i en kastrull.
    2. Krossa flingorna i mindre bitar i en stor skål. Tillsätt riven kokos och blanda väl
    3. Tillsätt den varma jordnötssmeten i skålen och blanda om väl.
    4. Tryck ut blandningen i en fyrkantig form, ca 25×25 cm.
    5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och häll den över jordnötsblandningen i formen.
    6. Ställ formen i kylskåpet för att stelna.
    7. Skär jordnötsgodiset i bitar och försvara svalt i en burk med tätslutande lock.


    Peanut candy

    makes about 40

    Ingredients

    • 280 g light syrup
    • 80 g light muscovado sugar
    • 1 tsp vanilla powder
    • 350 g crunchy peanut butter
    • 120 g Special K Original cereal
    • 50 g desiccated coconut
    • 400 g milk chocolate or dark chocolate

    How to

    1. Melt the light syrup, sugar, vanilla powder and peanut butter in a saucepan.
    2. Crush the cereal into smaller pieces in a large bowl. Add the desiccated coconut in the bowl and mix well.
    3. Add the warm peanut mixture to the bowl and mix well.
    4. Pour the mixture in a square baking tin (25×25 cm) and press evenly along the bottom.
    5. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath and spread it over the peanut mixture in the mold.
    6. Placing the tin in the refrigerator to set.
    7. Cut the candy into pieces and store dry and cool in a jar with a tight-fitting lid.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Citron- och rosmarinkakor
      Citron- och rosmarinkakor
    • Jordgubbssylt med vanilj
      Jordgubbssylt med vanilj
    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie

    Kommentarer

    1. monstermalla säger

      december 09, 2012 at 6:33 e m

      ser riktigt gott ut 🙂
      Jag kan ta bilderna på ditt peppishus från bloggen och länkar till dig. Kommer att lägga ut alla samma dag 🙂
      Kul att du vill vara med!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        december 09, 2012 at 8:05 e m

        Fint. 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d