Hastkaka är ett av de bakverk jag minns mest från när jag var barn. Min mamma bakade den alltid med nyplockade krusbär eller vinbär men alla typer av bär passar finfint. Man tar vad man har hemma.
Servera den som den är eller om du vill lyxa till det lite extra, duka fram lite vispad grädde och extra bär.
Hastkaka med bär
1 kaka
Ingredienser
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 75 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 125 g valfria bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj och bröa en springform 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ihop ägg, socker och smöret i en bunke. Tillsätt mjöl och rör om så att allt blandas väl.
- Häll smeten i formen och strö över bär, grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Lämna gärna ett svar