Från att ha varit en böna jag aldrig aldrig aldrig hade tänkt börja äta så har jag nu helt ändrat uppfattning. Dessa haricots verts frites är inte i närheten av den där äckliga mjukkokta gröna bönan jag fick i skolan utan är ett jättegott alternativ till de vanliga pommes frites jag gör hemma i ugnen.
Dom funkar inte bara utmärkt till hamburgaren, kycklingen eller den där köttbiten utan är goda att bara äta som snacks. Så se alltid till att ha en påse haricots verts i frysen för att ta fram när det värsta snacks-suget sätter in.
Haricots verts frites
500 g
Ingredienser
- 500 g haricots verts, frysta
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Häll ut de frysta bönorna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
- Ugnsbaka i 25–45 minuter, men passa noga så att de inte bränns. Rör om lite då och då, bönorna ska bli krispiga och bli lite mörka ute i kanterna.
Haricots verts fries
500 g
Ingredients
- 500 g haricots verts, frozen
- olive oil
- flake salt
How to
- Set the oven to 437°F (225°C).
- Place the frozen beans onto a baking sheet lined with parchment paper. Drizzle over olive oil and sprinkle with flake salt.
- Bake in the oven for 25–45 minutes, but be careful not to burn them. Stir a little now and then, the beans should become crispy and a little dark at the edges.
Katerina | Once a Foodie säger
These look amazing!! Thank you for sharing.
Krii's Kitchen säger
You’re welcome. 😀