Vi hade en lite försenad Hallowen-middag i helgen och då bjöd jag på denna fantastiskt goda Halloween-kladdkaka med ett ännu kladdigare spindelbo på toppen.
Den blev poppis av både stora och små häxor och monster.
Halloween-kladdkaka
8–10 personer
Ingredienser – kladdkaka
- 4 st ägg
- 2,25 dl strösocker
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Ingredienser – spindelbo
- 1 msk smör
- 8–10 stora marshmallows
- ca 1 dl poppade popcorn
Gör så här – kladdkaka
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter.
- Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och pösigt.
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och blanda ner smöret så att det smälter. Blanda ner chokladsmöret i äggvispet.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta det över smeten och vänd sedan ner det. Häll sedan i smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Den ska vara kladdig i mitten och kan upplevas som obakad men den stelnar när den blir kall.
- Låt den svalna i kylen för att lättare få ut kakan ur formen.
Gör så här – spindelbo
- Smält smör tillsammans med marshmallows i en kastrull på låg värme. Rör om hela tiden tills alla marshmallows har smält.
- Ta lite av marshmallowsmeten och ringla kors och tvärs över kladdkakan.
- Rör ner popcornen i kastrullen och rör försiktigt runt tills alla popcorn är täckta av marshmallowsmeten.
- Lägg popcornen i en liten hög på kladdkakan och försök dra ut långa trådar av smeten för att få det att se ut som spindelväv.
- Servera tillsammans med en klick grädde eller glass.
Lämna gärna ett svar