Grönkålschips är vid det här laget något som de flesta har ätit, eller? Du kan göra dem på en massa olika sätt vad gäller gradantal och tid i ugnen och du kan krydda dem med det mesta.
Ett tips är att ta dig lite extra tid med att massera in oljan och saltet i kålen så att den mjuknar ordentligt, den blir godare då. Dessa blev dessutom superkrispiga efter en timme i ugnen på låg värme.
Grönkålschips
1 plåt
Ingredienser
- 250 g grönkål
- 2 msk olivolja
- 0,25 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skölj och torka av grönkålen och skär bort den tjocka mittsjälken.
- Riv grönkålen i mindre bitar, lägg den i en skål och massera in olja och salt några minuter.
- Fördela kålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt utan att de överlappar varandra och rosta i ugnen i ca 1 timme.
- Låt gärna ugnsluckan stå lite på glänt.
Lämna gärna ett svar