Grönkålschips är ju vid det här laget en klassiker eller hur? Krydda dem med din favoritkrydda för lite variation eller låt de bara få vara lätt saltade, det mesta funkar tycker jag.
Ett tips är att ta dig lite extra tid med att massera in oljan och saltet i kålen så att den mjuknar ordentligt, den blir godare då. Dessa blev dessutom superkrispiga efter en timme i ugnen på låg värme.
Grönkålschips
1 liten skål
Ingredienser
- 250 g grönkål
- 2 msk olivolja
- 0,25 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skölj och torka av grönkålen och skär bort den tjocka mittsjälken.
- Riv grönkålen i mindre bitar, lägg den i en skål och massera in olja och salt ca 5 minuter.
- Fördela kålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt utan att de överlappar varandra och rosta i ugnen i ca 1 timme.
- Låt gärna ugnsluckan stå lite på glänt.
Green kale chips
makes about 1 small bowl
Ingredients
- 250 g green kale
- 2 tbsp olive oil
- 0.25 tsp salt
How to
- Preheat the oven to 212°F (100°C).
- Rinse and dry the kale thoroughly and remove the thick stem in the middle.
- Tear the kale into small pieces, add it in a large bowl and massage it for about 5 minutes with oil and salt.
- Spread out the kale (ensuring it touches as little as possible) on a large baking tray covered with parchment paper and bake them for about 1 hour.
- Let the oven door be slightly open so any steam gets out.
Lämna gärna ett svar