Jag har blivit lätt beroende av hemmagjord granola och kan absolut inte tänka mig att köpa den i matbutiken längre, den är helt enkelt för söt. Denna gång har jag istället för hasselnötter och frystorkade hallon gjort en granola med jordgubbar och valnötter.
Granola med jordgubbar och valnötter
1 stor burk
Ingredienser
- 3 dl valnötter
- 3 dl fiberhavregryn
- 2 dl dinkelflingor
- 3 dl solroskärnor
- 3 dl pumpakärnor
- 3 msk kakao
- 0,5 dl matolja
- 0,5 dl honung
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl cacaonibs
- 1,5 dl torkade blåbär
- 50 g frystorkade jordgubbar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda gryn, frön, kärnor och nötter i en skål.
- Blanda rapsolja, vatten och honung. Droppa blandningen över granolan och vänd runt med några tag. Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 25–30 minuter.
- Rör om då och då så att blandningen inte bränns utan får en fin gyllenbrun färg.
- Låt müslin svalna på plåten.
- Blanda i cacaonibsen och de torkade bären.
- Förvara granolan i en tätslutande burk.
Lämna gärna ett svar