Här har jag gjort en glutenfri granola som passar utmärkt att toppa med lite färsk frukt och servera med laktosfri yoghurt eller fil (för den som önskar).
Glutenfri granola
1 stor burk
Ingredienser
- 4 dl havregryn (ej fiberberikade)
- 3 dl quinoaflingor
- 3 dl boveteflingor
- 2 dl quinoapuffar
- 1 dl sesamfrön
- 2 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 2 dl hackade valnötter
- 0,75 dl neutral olja
- 0,75 dl mörk sirap
- 2,25 dl vatten
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
- Blanda samman olja, sirap och vatten och häll över det i skålen med flingor och frön. Rör om så att allt blandas väl.
- Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 45 minuter. Rör om lite då och då så att det inte bränns.
- Häll upp i en burk med tätslutande lock.
- Om du vill kan du smaksätta granolan med t.ex. vanilj eller kanel. Tillsätt då lite vaniljpulver eller kanel i skålen med flingor och frön innan du häller ner oljan.
Lämna gärna ett svar