Då var det dags för den årliga glasstårtan!
M har fyllt 6 år (jag vet inte vart tiden tog vägen) och idag var det kalas för tjejkompisarna från förskolan. Det blev en färgglad glasstårta med ännu mer färgglatt strössel.


Dessutom blev det ännu mer färgglada sötsaker i form av små minimaränger.
Glasstårtan har jag gjort på samma sätt som Frosttårtan, men med vaniljglass, jordgubbsglass och päronglass. Marängerna är gjorda med schweizisk maräng och bakade i 100°C i ca 2 timmar där jag släppt ut fukten ur ugnen efter 1 timme (då blir dom helt krispiga.) För att få dom randiga har jag målat dit små strängar med pastafärg inuti spritspåsen.
Kristin
This cake is so cute! Where are the sprinkles from?
Krii's Kitchen
Hi and thank you. The sprinkles are from Sweetapolita and her web shop. Google her for the right web shop address. ?
Johannes
Hej,
Tänkte göra denna fantastiska tårta till min dotters 3-årskalas nästa vecka, men jag förstår inte hur ni har fått den så hög? Väldigt tacksam för svar.
//Johanna
Krii's Kitchen
Hallå.
Jag har använt mig av en springform som är ca 18 cm bred (alltså inte 24 cm som en standardform brukar vara). Jag har dessutom klippt till breda remsor av plastfilm (typ overhead-plast som fanns förr) och lagt på insidan av formen för att kunna göra den ytterligare lite högre men det går bra att ta dubbla lager bakplåtspapper för att få lite extra stadga. Läs mer i detta inlägg: https://www.kriiskitchen.se/glasstarta-med-frost-tema/
Lycka till och är det något mer du undrar över är det bara att fråga. 🙂
/Ulrica
Alexandra
Hej! Vilken fantastiskt vacker tårta! Jag undrar om man kan använda vanlig karamellfärg för att färga glassen. Eller måste det va geléfärg? Var köper man det i så fall?
Mvh Alexandra
Krii's Kitchen
Hallå och tack! Ja du kan absolut använda vanlig karamellfärg. Pastafärg ger starkare färg utan att det blir för mycket vätska (sånt som kan vara viktigt om man gör macrons till exempel. Här spelar det ingen roll. Pastafärg kan du köpa på nätet eller hos t.ex. Panduro. ?
Med vänlig hälsning, Ulrica
Sanaz
Hej! Vilken fantastisk fin tårta ? ska göra den till min dotter som fyller 3 år i november. Men jag undrar om glassen blir sådär isig när man tar ut den ut frysen o sedan stoppar till aka den igen eller blir glassen lika krämig o god?
Krii's Kitchen
Hej och vad kul att du vill göra glasstårtan. Glassen kommer inte att bli isig så det behöver du inte oroa dig för. Lycka till! ?
Sandra
Hej!
Vilken superfin tårta! Vad är det för ”smet” på toppen och hur gör man den? ?
Mvh Sandra
Krii's Kitchen
Hallå och tack.
Det är ingen smet överst på tårtan utan vaniljglass som är färgad med karamellfärg som resten av tårtan. Ha det fint. 🙂
Med vänlig hälsning, Ulrica
Rebecka
Hej!
Vilken härlig glasstårta! Vad är det för botten underst?
Krii's Kitchen
Åh men tack så mycket! I det här fallet tror jag mig minnas att det är krossade bragokex. Du kan ta dina favoritkex och krossa dom till grova smulor bara. Det är för att glasstårtan inte ska halka runt på fatet när den börjar smälta lite. Ha det fint och berätta gärna hur det blev om du gör den. ? /Ulrica