Att göra egen Ginger Ale är både lätt och gott. Den är inte lika söt som den man köper i butiken och den har den där härligt peppriga ingefärssmaken. Den är god att ha i drinkar eller att dricka den som den är med lite lime och is.
Ginger Ale
8–10 glas
Ingredienser
- 200 g färsk ingefära
- 5 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- kolsyrat mineralvatten
- lime i klyftor
- is
Gör så här
- Skala ingefäran och skär den i tunna skivor.
- Koka upp ingefärsskivorna med vatten och socker i en kastrull och låt koka i 10 minuter. Rör om då och då. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna helt.
- Sila drycken och späd med mineralvatten till önskad sötma. Jag tyckte att det var gott med 0,5 dl ingefärslag och 1,5 dl mineralvatten.
- Servera med lime och is.
Ginger Ale
serves 8–10
Ingredients
- 200 g fresh ginger
- 500 ml water
- 220 g granulated sugar
- mineral water
- lime, in wedges
- ice
How to
- Peel the ginger and cut it into thin slices.
- Boil the ginger slices with water and sugar in a saucepan and cook for 10 minutes. Stir every now and then. Set the saucepan aside and allow the mixture to cool completely.
- Strain the syrup and add mineral water to the desired taste. I thought it was good with 50 ml ginger ale syrup and 150 ml mineral water.
- Serve with lime and ice.
Lämna gärna ett svar