Passa på att ät så mycket körsbär som det bara är möjligt innan säsongen är slut, dom är verkligen en delikatess. Doppa dom i choklad, gör en körsbärsglass eller servera dom tillsammans med getost. Det är precis hur gott som helst och en perfekt liten entrérätt eller ett drinktilltugg.
Getost med körsbär
4 personer
Ingredienser
- 100 g getost
- 4 msk grädde
- 1 citron, finrivet skal
- 1 msk färsk timjan, finhackad
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Mixa eller mosa getosten och grädde till en fast smet. Blanda ner det rivet citronskal och hackad timjan. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ in i kylskåpet en stund.
- Forma små ägg med två skedar eller spritsa upp på små assietter. Riv över lite citronskal och dekorera med timjan.
- Servera tillsammans med lite körsbär.
Lämna gärna ett svar