Även om sommaren har gått över i höst så tycker jag ändå att det passar med ett glassrecept. Att göra denna espressogranita är jätteenkelt och ingen glassmaskin behövs men den behöver stå i frysen tar ett par timmar så planera i god tid.
Espressogranita med vispad crème fraiche
6 personer
Ingredienser
- 3,5 dl stark espresso
- 2,5 dl strösocker
- 1,25 dl kaffelikör
- 7,5 dl vatten
- 1,25 dl crème fraiche
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- kakao för dekoration
Gör så här
- Koka upp espresso, socker och kaffelikör i en kastrull och låt det koka i 1 minut.
- Ta av kastrullen från värmen och vispa ner vatten.
- Häll över kaffeblandningen i en frystålig form (ca 20×30 cm) och frys blandningen i ca 6 timmar eller tills det är helt fryst.
- Med hjälp av en gaffel, skrapa loss granitan och ställ in den i frysen igen.
- Vispa samman crème fraiche, grädde och florsocker med en elvisp tills mjuka toppar bildas. Fyll upp en spritspåse försedd med en stjärntyll.
- Skeda upp granitan i serveringsglas eller koppar och toppa med en klick vispad crème fraiche. Avsluta med att pudra lite kakao över.
Lämna gärna ett svar