Ett givet inslag på adventsfesten, förutom denna glöggsangria, är dessa crostini med vispad mozzarella, granatäpple och basilika. När man vispar mozzarella med grädde så smakar den lite som burrata.
Granatäppelkärnorna ger en härlig sötma som jag inte tycker att du ska hoppa över och så blir det ju vackert att titta på.
Servera med en drink, lite glögg eller bubbel. De passar till det mesta på festen eller varför inte som en liten förrätt innan maten?
Crostini med vispad mozzarella och granatäpple
16 st
Ingredienser
- 250 g mozzarella
- 1 dl grädde
- 1 citron, finrivet zest
- 0,5 tsk salt
- 1 baguette
- smör till stekning
- 0,5 granatäpple
- basilika valfri mängd, strimlad
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- olivolja
Gör så här
- Mixa mozzarellan slät med en stavmixer. Rör ner grädde och citronzest. Smaka av med salt.
- Skär baguetten i 16 skivor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör och låt svalna något.
- Dela granatäpplet och pilla ut de röda kärnorna. Se till att hinnorna mellan kärnorna inte kommer med.
- Lägg brödskivorna på ett fat och bred över mozzarellakrämen. Strö över granatäpplekärnor och strimlad basilika. Salta och peppra. Avsluta med att ringla över lite olivolja.
Crostini with whipped mozzarella and pomegranate
makes about 16
Ingredients
- 250 g mozzarella
- 100 ml cream
- zest of 1 lemon
- 0.5 tsp salt
- 1 baguette
- butter for frying
- 0.5 pomegranate
- basil, shredded (amount as desired)
- flaky sea salt and freshly ground black pepper
- olive oil
How to
- Blend the mozzarella until smooth using a hand blender. Stir in the cream and lemon zest. Season with salt.
- Slice the baguette into 16 slices. Fry them in butter until golden brown on both sides. Let cool slightly.
- Halve the pomegranate and extract the seeds, ensuring no white membranes are included.
- Arrange the bread slices on a platter and spread the mozzarella cream on top. Sprinkle with pomegranate seeds and shredded basil.
- Season with flaky salt and freshly ground black pepper. Finish with a drizzle of olive oil.
Lämna gärna ett svar