Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Crostini med vispad mozzarella och granatäpple

    2024-12-06

    Till receptet
    The recipe
    Crostini med vispad mozzarella

    Ett givet inslag på adventsfesten, förutom denna glöggsangria, är dessa crostini med vispad mozzarella, granatäpple och basilika. När man vispar mozzarella med grädde så smakar den lite som burrata.

    Granatäppelkärnorna ger en härlig sötma som jag inte tycker att du ska hoppa över och så blir det ju vackert att titta på.

    Crostini med vispad mozzarella

    Servera med en drink, lite glögg eller bubbel. De passar till det mesta på festen eller varför inte som en liten förrätt innan maten?

    Crostini med vispad mozzarella

    Crostini med vispad mozzarella och granatäpple

    16 st

    Ingredienser

    • 250 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 1 citron, finrivet zest
    • 0,5 tsk salt
    • 1 baguette
    • smör till stekning
    • 0,5 granatäpple
    • basilika valfri mängd, strimlad
    • flingsalt och nymalen svartpeppar
    • olivolja

    Gör så här

    1. Mixa mozzarellan slät med en stavmixer. Rör ner grädde och citronzest. Smaka av med salt.
    2. Skär baguetten i 16 skivor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör och låt svalna något.
    3. Dela granatäpplet och pilla ut de röda kärnorna. Se till att hinnorna mellan kärnorna inte kommer med.
    4. Lägg brödskivorna på ett fat och bred över mozzarellakrämen. Strö över granatäpplekärnor och strimlad basilika. Salta och peppra. Avsluta med att ringla över lite olivolja.

    Crostini with whipped mozzarella and pomegranate

    makes about 16

    Ingredients

    • 250 g mozzarella
    • 100 ml cream
    • zest of 1 lemon
    • 0.5 tsp salt
    • 1 baguette
    • butter for frying
    • 0.5 pomegranate
    • basil, shredded (amount as desired)
    • flaky sea salt and freshly ground black pepper
    • olive oil

    How to

    1. Blend the mozzarella until smooth using a hand blender. Stir in the cream and lemon zest. Season with salt.
    2. Slice the baguette into 16 slices. Fry them in butter until golden brown on both sides. Let cool slightly.
    3. Halve the pomegranate and extract the seeds, ensuring no white membranes are included.
    4. Arrange the bread slices on a platter and spread the mozzarella cream on top. Sprinkle with pomegranate seeds and shredded basil.
    5. Season with flaky salt and freshly ground black pepper. Finish with a drizzle of olive oil.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Chiapudding med kakao
      Chiapudding med kakao

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d