Alltså här har vi bästa receptet på ett tilltugg till champagnen på sommarens fester. Jag. Dör.
Jag bara säger det... Jag. Dör.
Frasigt smörstekt bröd tillsammans med det söta och lite chokladbeska i marmeladen, toppat med söta jordgubbar... Ja ni fattar.
Gör du inte åt all marmelad så är ett annat utmärkt sätt att äta den på tillsammans med en skål vaniljglass.
Crostini med jordgubbs- och chokladmarmelad
6–10 personer (buffé) / 3,5 dl marmelad
Ingredienser – crostini
- 2 mindre smala baguetter
- smör
- jordgubbs- och chokladmarmelad
- 1 l jordgubbar, tunt skivade
- flingsalt
- olivolja
- färsk basilika, finhackad
Ingredienser – jordgubbs- och chokladmarmelad
- 300 g jordgubbar
- 1,5 dl rårörsocker
- 0,5 vaniljstång
- 100 g mörk choklad, 70%
Gör så här – crostini
- Skär baguetten i tunna skivor.
- Stek dom gyllenbruna i smör i en stekpanna och låt svalna.
- Lägg en klick marmelad på varje brödskiva och strö över lite flingsalt.
- Lägg på några skivor jordgubbar och avsluta med några droppar olivolja och lite finhackad basilika.
Gör så här – jordgubbs- och chokladmarmelad
- Skiva jordgubbarna tunt och dela vaniljstången på längden.
- Koka upp jordgubbar, socker och vaniljstång i en kastrull. Låt det sjuda i ca 20 minuter, rör om lite då och då.
- Hacka chokladen.
- Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. (Vill du ha en slätare marmelad mixar du till önskad konsistens med en stavmixer.)
- Rör ner chokladen i marmeladen tills den smält.
- Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylskåpet.
OBS! Se till att göra marmeladen en dag i förväg så att den hinner stelna till ordentligt innan den används på crostinin.
anneliesblomsterochbakverk
Okej, jag tror dig. Ser fantastiskt ut!
Krii's Kitchen
Bra, för jag ljuger inte. 😉
Kram
Marie
Ser jättegott ut
Krii's Kitchen
Tack snälla du. Ja det var fantastiskt gott. Även min man höjde på ögonbrynen och mmmm-ade. 🙂