
Coleslaw är ett tillbehör som passar till nästan allt. Korv med bröd, hamburgaren, grillade köttbiten eller varför inte till vilken husmanskost som helst? Den är löjligt enkel att göra själv och du kan egentligen krydda den med lite vad du själv gillar. Jag har ofta fänkålsfrön i min när jag är på det humöret. Vill du ha den mer färgstark så väljer du rödkål istället för den klassiska vitkålen. Jag tycker dessutom att den är lite godare dagen efter den är gjord.
Coleslaw
en liten skål
Ingredienser
- 150 g vitkål
- 50 g morötter
- 3 msk majonnäs
- 2 msk crème fraiche
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt och peppar
Gör så här
- Strimla vitkålen fint med en kniv, osthyvel eller mandolin.
- Skala morötter och riv dem grovt eller strimla dem med en juliennestrimlare.
- Blanda samman majonnäs, crème fraiche och vitvinsvinäger i en skål. Blanda ner den rivna kålen och morötterna. Smaka av med salt och peppar.
Coleslaw
makes about 1 small bowl
Ingredients
- 150 g white cabbage
- 50 g carrots
- 3 tbsp mayonnaise
- 2 tbsp crème fraiche
- 1 tbsp white wine vinegar
- salt and pepper
How to
- Shred the cabbage finely with a knife, cheese slicer or mandolin.
- Peel the carrots and grate them coarsely or shred them with a julienne peeler.
- Whisk mayonnaise, crème fraiche and vinegar in a big bowl. Add the grated cabbage and carrots and mix together. Season to taste with salt and pepper.
oscar säger
Sjukt gott tillbehör, själv så står jag vid grillen nästan varje dag nu (bor på landet), du kommer älska den veckan med grillen!
Från sött till salt säger
Åh din lyckost, ja jag tror nog att jag kommer göra det. 🙂