Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Coleslaw

    2024-10-02

    Till receptet
    The recipe
    Coleslaw

    Coleslaw är ett tillbehör som passar till nästan allt. Korv med bröd, hamburgaren, grillade köttbiten eller varför inte till vilken husmanskost som helst? Den är löjligt enkel att göra själv och du kan egentligen krydda den med lite vad du själv gillar. Jag har ofta fänkålsfrön i min när jag är på det humöret. Vill du ha den mer färgstark så väljer du rödkål istället för den klassiska vitkålen. Jag tycker dessutom att den är lite godare dagen efter den är gjord.


    Coleslaw

    en liten skål

    Ingredienser

    • 150 g vitkål
    • 50 g morötter
    • 3 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Strimla vitkålen fint med en kniv, osthyvel eller mandolin.
    2. Skala morötter och riv dem grovt eller strimla dem med en juliennestrimlare.
    3. Blanda samman majonnäs, crème fraiche och vitvinsvinäger i en skål. Blanda ner den rivna kålen och morötterna. Smaka av med salt och peppar.

    Coleslaw

    makes about 1 small bowl

    Ingredients

    • 150 g white cabbage
    • 50 g carrots
    • 3 tbsp mayonnaise
    • 2 tbsp crème fraiche
    • 1 tbsp white wine vinegar
    • salt and pepper

    How to

    1. Shred the cabbage finely with a knife, cheese slicer or mandolin.
    2. Peel the carrots and grate them coarsely or shred them with a julienne peeler.
    3. Whisk mayonnaise, crème fraiche and vinegar in a big bowl. Add the grated cabbage and carrots and mix together. Season to taste with salt and pepper.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Chiapudding med kakao
      Chiapudding med kakao
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Torkade apelsinskivor
      Torkade apelsinskivor i ugnen

    Kommentarer

    1. oscar säger

      juni 02, 2014 at 1:35 e m

      Sjukt gott tillbehör, själv så står jag vid grillen nästan varje dag nu (bor på landet), du kommer älska den veckan med grillen!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        juni 02, 2014 at 1:38 e m

        Åh din lyckost, ja jag tror nog att jag kommer göra det. 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d