I år har vi grillat ganska mycket för att vara oss, ja vi har inte riktigt vanan inne att dra fram grillen eftersom vi bor några våningar upp, men det har blivit både lammfärsbiffar och den obligatoriska korven.
Vi får hoppas att det fina vädret håller i sig nu resten av sensommaren så att vi kan njuta lite av solen. För det mesta har vi haft regn men man får se de positiva sidorna med det, det finns mycket kantareller och bär i skogarna. Yey!
Jag testade att göra egen citronpeppar för att krydda kycklingen vi grillade hos mina svärföräldrar. Kan inte säga att den gjorde underverk men när vi kom hem därifrån testade jag att krydda både laxen och kycklingfiléerna för att sedan ungssteka dom istället och då smakade det mycket bättre. Så testa du med och snåla sedan inte på kryddningen.
Citronpeppar
1 dl
Ingredienser
- 5 citroner, rivet skal
- 3 msk hel svartpeppar, nymortlad
- 0,75 dl flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 125°C.
- Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Torka i ugnen i ca 10 minuter.
- Blanda med svartpeppar och flingsalt.
- Det är gott kyckling och fisk.
Lämna gärna ett svar