
Mjukt och lent och med en liten chrunch. Denna chokladpannacotta är så himla god. Jag vet inte om jag behöver beskriva den ytterligare, ingredienserna talar lite för sig själva tycker jag. Ett perfekt avslut på en middag helt enkelt.


Chokladpannacotta
6 personer
Ingredienser – Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 200 g mjölkchoklad
- 50 g mörk choklad
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl rårörsocker
Ingredienser – Topping
- 200 g daim
- 1,5 dl vispgrädde
- kakao
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde och socker i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem lite. Tillsätt till den varma chokladgrädden och rör om tills det är helt slätt.
- Häll upp blandningen i glas och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar, gärna över natten.
- Hacka daimen grovt och vispa grädden tills det bildas toppar. Den ska inte vara för hård.
- Strö över den hackade daimen över pannacottan och lägg en klick grädde på. Avsluta med att pudra över lite kakao.
Sandras Matkrypin
Låter verkligen supergod! Perfekt krämig och med lite crunch 🙂
Från sött till salt
Ja min man tyckte att jag skulle laga mer. 🙂