
Dessa chokladmaränger med hasselnötter är ett perfekt tillbehör till glassen eller en extra god huvudingrediens till pavlova-desserten. Grädde och jordgubbar är fantastiskt gott till.
Du kan strössla över vilka nötter du själv vill ha eller blanda ner dem direkt i smeten för extra crunch.
Chokladmaränger med hasselnötter
ca 10 stycken
Ingredienser
- 100 g (ca 3 st) äggvita
- 250 g (2,75 dl) strösocker
- 25 g mörk choklad, ca 70%
- 1 msk hackade hasselnötter (eller andra nötter)
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C (vanlig ugn).
- Blanda samman äggvita och strösocker i en metall- eller glasskål och sätt skålen över ett vattenbad.
- Vispa med en handvisp tills äggviteblandningen når ca 62°C eller tills sockerkristallerna smält.
- Ta av skålen från vattenbadet och vispa med en elvisp hög fart tills marängen har kallnat och är fast och styv.
- Smält chokladen på låg effekt i micron och vänd ner den, en eller två gånger, i marängen så att den blir marmorerad.
- Klicka ut maränger med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över hackade hasselnötter.
- Grädda marängerna i ca 5 minuter i mitten av ugnen. Sänk sedan värmen till 100°C och fortsätt att baka marängerna i ca 45 minuter. Stäng av ugnen men låt marängerna vara kvar i 2 timmar.
Chocolate swirl meringues with hazelnuts
makes about 10
Ingredients
- 100 g (about 3) egg whites
- 250 g granulated sugar
- 25 g dark chocolate, 70%
- 1 tbsp chopped hazelnuts (or other nuts)
How to
- Heat the oven to 300°F (150°C).
- Put the egg whites and sugar in a metal or glass bowl over a water bath.
- Whisk with a hand whisk until the egg white mixture reaches about 145°F (62°C) or until the sugar has dissolved.
- Remove the bowl from the water bath and whisk with an electric whisk at high speed until the meringue has cooled and is thick and glossy.
- Melt the chocolate on low power in a microwave and fold it, once or twice, into the meringue so that it gets marbled.
- Spoon out meringues, using two spoons, on a baking tray lined with parchment paper.
- Sprinkle with chopped hazelnuts.
- Bake the meringues for about 5 minutes in the middle of the oven. Then lower the heat to 212°F (100°C) and continue to bake the meringues for about 45 minutes. Turn the oven off and leave the meringue inside it for 2 hours.
Lämna gärna ett svar