Ett gäng goda och lite roliga chokladknäckklubbor att ge bort till stora och små. Knäck har jag gjort många gånger, men aldrig gjort mig besväret att göra dom till klubbor. Eller ja besvär och besvär, det var nästan lika enkelt som att ställa ut små knäckformar på en bricka och hälla i smeten. Fina att titta på och dekorera dom gärna med lite fina band.
Chokladknäck-klubbor
ca 20 stycken
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 3 msk kakao
- 1 krm ättiksprit
Gör så här
- Blanda socker, sirap, grädde och smör i en kastrull. Koka smeten till 125–128°C. Ju högre temperaturen är ju hårdare blir knäcken.
- Klipp bakplåtspapper till klubborna, ca 6×8 cm. Snurra ihop dem till strutar och fäst ihop med tejp. Ställ strutarna i en skål med strösocker så de står stadigt.
- Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner kakao och ättikstrpit. Låt det koka upp igen i ca 30 sekunder.
- Häll smeten i strutarna med en liten kanna med pip. Låt dem stelna något innan du strycker ner klubbpinnar. Låt sedan stelna i kylen.
Lämna gärna ett svar