Dessa chokladglasspinnar blev omåttligt populära här hemma. De beskrevs som väldigt krämiga, chokladiga och helt enkelt som fryst chokladmousse på en pinne.
Ett fint betyg tycker jag.
Jag hör till de människor som kan äta glass året om så det är inte sista gången i år som de här kommer slinka ner som fika till en kopp kaffe.
Chokladglasspinnar
ca 14 glasspinnar
Ingredienser
- 200 g mörk choklad, 70%
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
Gör så här
- Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna.
- Vispa grädde på låg hastighet i en bunke tills den blir riktigt fluffig. (Att vispa på låg hastighet gör att du får in mer luft i grädden.)
- Blanda samman smält choklad och kondenserad mjölk och vänd sedan ner det i grädden.
- Fyll upp i glassformar och sätt i en glasspinne i varje form. Ställ i frysen några timmar eller gärna över natten. (Har du inget lock som håller fast glasspinnarna, ställ då in formarna i frysen någon timme utan glasspinnar för att sedan sätta fast dom i den lite halvfrusna glassen.)
- Spola lite varmt vatten på formarna för att glassen ska lossna.
- Förvara i en burk i frysen med lite bakplåtspapper mellan lagren.
Tips 1: Det går utmärkt att hälla glassmeten i en frystålig burk eller form och skopa upp den som kulglass om du hellre vill det.
Tips 2: För ännu mer "chokladighet" blanda ner lite riven mörk choklad i smeten.
Lämna gärna ett svar