Här är ett snabbt och enkelt "recept" på chokladdoppad nougat som piffar upp alla typer av gottebord (enligt mig).
Köp färdig nougat och dekorera den med vad du själv tycker är gott. Den är dessutom en fin present att ge bort.
Är du team mörk, ljus eller vit choklad? Tycker du att less is more eller tvärt om? Ja du väljer själv hur du pimpar din nougat bäst.
Jag gillar den tillsammans med mörk choklad och syrliga frystorkade hallon.
Chokladdoppad nougat
ca 20 bitar
Ingredienser
- 300 g nougat, valfri sort
- 20 g pistaschnötter, naturella
- 2 msk frystorkade hallon, krossade
- 150 g mörk choklad, ca 60%
Gör så här
- Dela nougaten i lagom stora bitar, om det behövs.
- Hacka pistaschnötterna.
- Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugnen.
- Doppa nougaten i chokladen, lägg på ett bakplåtspapper och strö över hackade nötter och frystorkade hallon.
- Låt dem stelna i kylskåp några minuter och lägg dem sedan mellan bakplåtspapper i en burk med tätslutande lock.
Chocolate dipped nougat
makes about 20
Ingredients
- 300 g nougat, of your choice
- 20 g pistachios, natural
- 2 tbsp freeze-dried raspberries, crushed
- 150 g dark chocolate, about 60%
How to
- Divide the nougat into smaller pieces, if needed.
- Chop the pistachios.
- Melt the chocolate gently in the microwave.
- Dip the nougat in the chocolate, place it on a baking sheet and sprinkle with chopped nuts and freeze-dried raspberries.
- Let them set in the fridge for a few minutes and then place them between parchment paper in a jar with a tight-fitting lid.
Lämna gärna ett svar