Jättegoda chokladbiscotti som är lätta att baka och passar bra till en kopp, gärna starkt, kaffe. De tar inte mycket tid i anspråk att göra, förutom att de bör får stå och torka i ugnen över natten.
Chokladbiscotti med hasselnötter
ca 50 stycken
Ingredienser
- 100 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 150 g mörk choklad, grovt hackad
- 1 dl hasselnötter, grovt hackade
- äggvita till pensling
- 2 msk råsocker
- 1,5 tsk mald kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör smör och socker poröst.
- Rör i äggen ett i taget.
- Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner blandningen lite i taget i äggsmeten. Blanda i choklad och nötter.
- Dela degen i två bitar. Rulla ut bitarna till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem något.
- Pensla längderna med äggvita. Blanda råsocker och kanel och strö över.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Låt längderna svalna något. Skär sedan upp dem i 1,5 cm breda snittar. Lägg skorporna på ett galler med snittytan upp och grädda ytterligare i ca 10–15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen tills de torkat, gärna över natten.
Krista / Miss Macaronia säger
Så fina! Bästa gå bort-presenten tycker jag, en fin celofanpåse med biscotti 😊
Och nagellacket 😍 Vilket märkte och nyans om man får fråga?
Krii's Kitchen säger
Tack så mycket. Nagellacket tror jag är ”Resort fling” från Essie.
Krista / Miss Macaronia säger
🙏😊👍
Krii's Kitchen säger
👍🏻