En lite vuxnare smakkombination hittar du i denna choklad- och timjantryffel, lite lagom kryddig sådär. Den faller kanske inte alla i smaken, men jag gillade den.
Jag tror även att det skulle vara gott att byta ut timjan mot en kvist färsk rosmarin.
Choklad- och timjantryffel med timjansocker
ca 20 tryfflar
Ingredienser – tryffel
- 165 g mörk choklad, 64–70%
- 1 dl vispgrädde
- några kvistar färsk timjan
Ingredienser – timjansocker
- 0,5 dl råsocker
- några kvistar färsk timjan
Gör så här
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde och färsk timjan. Häll grädden genom en sil över chokladen. Rör om tills all choklad har smält.
- Låt tryffelsmeten stelna, gärna över natten.
- Mixa samman socker och timjan och sila eventuellt bort bitar av timjanstjälkarna.
- Forma till runda bollar och rulla i timjansockret.
Lämna gärna ett svar