Am I a chocoholic? Yes, I am.
Den här brownien lär tillfredsställa alla dina chokladbehov och eftersom den görs i en stor ugnsplåt så räcker den till många.
Den är perfekt att frysa in så antingen man har middag för hela tjocka släkten eller gillar att unna sig en stor dos choklad då och då så är den här ett självklart val.
Chocolate chip brownie
1 ugnsplåt
Ingredienser – Brownie
- 350 g mjukt smör
- 6 dl strösocker
- 3 dl kakao
- 1 dl mörk sirap
- 0,5 tsk salt
- 6 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 300 g vit choklad
Ingredienser – Glasyr
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl mörk sirap
- 400 g mörk choklad
- Eventuellt valnötter till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa samman smör och strösocker. Blanda ner kakao, sirap och salt. Rör ner äggen ett i taget och vänd till sist ner vetemjölet i smeten.
- Hacka chokladen ganska grovt och vänd ner den i smeten.
- Häll smeten i en ugnsplåt med höga kanter som du klätt med bakplåtspapper.
- Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 25 minuter. När du provar med en sticka så ska den vara lite kladdig.
- Låt brownien svalna.
- Finhacka chokladen till glasyren.
- Koka samman vispgrädde, mjölk och sirap i en kastrull. Ta av den från värmen och rör ner den hackade chokladen.
- Häll glasyren över kakan, strö eventuellt över lite valnötter och låt den stelna i kylskåpet. Skär den sedan i rutor av valfri storlek.
- Servera den med antingen lite vispad grädde eller vaniljglass.
Lämna gärna ett svar