Jag vet att det har varit riktigt tyst här nu i juli och förklaringen till det är bland annat att jag inte skulle vara så digital under sommaren och det har jag faktiskt lyckats riktigt bra med. Sen så tar planeringen av vår flytt en hel del tid och kraft.
Vi har så smått börjat rensa på vinden och packa ner i lådor och jisses vad mycket vi har skickat iväg till Erikshjälpen. Mycket mer kommer det nog att bli men vi tar det lite pö om pö. Det svåra kommer att bli när man ska börja packa ner sånt man använder dagligen men det dröjer några veckor till innan vi kommer till det problemet.
Jag vill tipsa er om denna trevliga chiasylt som är så lätt att göra själv. Inte så mycket socker men fullpackad med nyttiga blåbär och chiafrön. Visst det går inte att jämföra med vanlig traditionell sylt men jag tycket att det är ett riktigt bra substitut och den var god till både pannkakorna och gröten.
Chiasylt med blåbär och vanilj
en liten burk
Ingredienser
- 2,5 msk chiafrön
- 1 dl vatten
- 3 dl blåbär
- 1 krm äkta vaniljpulver
- 2 tsk pressad citron
- 2 tsk lönnsirap
Gör så här
- Blanda ner chiafrön i en skål med vatten. Se till att röra runt ordentligt så att alla frön är täckta med vatten.
- Låt chiablandningen stå och dra i ca 10 minuter, det ska ha blivit lite geléaktigt.
- Tillsätt blåbären, vaniljpulvret, den pressade citronen och lönnsirapen till chiafröna. Mixa med en stavmixer till en puré.
- Häll upp chiasylten på väl rengjord glasburk, sätt på locket och ställ i kylskåpet en stund för att få till rätt konsistens.
- Sylten håller 1–2 veckor i kylskåp.
Lämna gärna ett svar