För mig är chiapudding perfekt att ha till frukost. På söndagskvällen gör jag i ordning veckans alla frukostburkar så att det bara är att grabba tag i en från kylskåpet på morgonen. Jag till och med varvar ner lite frysta bär i burkarna, de har då tinat till att det är dags att äta dom, men det gör du som du själv tycker passar.
Chiapudding med blåbär och hallon
5 små burkar
Ingredienser
- 2 bananer
- 3 dl hallon och blåbär
- 3,5 dl mandeldryck
- 1 msk honung
- 2 krm vaniljpulver
- 1,75 dl chiafrön
- färska hallon och blåbär att toppa med
Gör så här
- Mixa samman alla ingredienser utom chiafrön.
- Rör noga ner chiafrön i blandningen och häll upp i 5 burkar. Sätt på lock och ställ i kylskåpet över natten.
- Toppa med hallon och blåbär när de ska ätas.
De håller sig utmärkt en vecka i kylskåpet om ingredienserna är färska.
Lämna gärna ett svar