Dessa chèvrebollar är till för alla er getostälskare där ute, en fulländad smakupplevelse av sött och salt. Jag har lagat dom många gånger, både som en litet mindre tilltugg till ett glas bubbel eller som en förrätt.
Det där med att göra snygga ägg eller queneller som det heter är inget jag är bra på så det gäller att öva, öva och öva. Här ser du en bra video på hur man gör.
Chèvrebollar med knaprigt bacon och balsamicosirap
10 stycken
Ingredienser
- 150 g chèvreost
- 0,5 dl crème fraiche
- 0,5 dl philadelphiaost
- 2 skivor bacon
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk honung
Gör så här
- Strimla baconet mycket fint och stek det riktigt knaprigt. Lägg upp på en bit hushållspapper och låt svalna.
- Blanda balsamvinäger och honung i en kastrull och koka ihop till en krämig sirap. Var försiktig så det inte bränner i kastrullen.
- Smula getost och blanda med crème fraiche och philadelphiaost. Mixa till en slät kräm i en matberedare eller med en stavmixer. Ställ i kylskåp och låt stelna en stund.
- Rulla bollar med lätt fuktade händer, alternativt forma snygga ägg med hjälp av två matskedar. Lägg upp på små serveringsfat, strössla lite baconstrimlor över och avsluta med att ringla lite balsamicosirap på toppen.
Lämna gärna ett svar