Capresesallad är verkligen riktig sommarmat – enkelt och underbart gott. Bra råvaror är dock viktigt. Solmogna tomater, buffelmozzarella, färsk basilika och god olivolja. Lite salt och peppar på toppen sen är du klar.
Jag äter gärna lite goda charkuterier till salladen som t.ex. prosciutto crudo.
Capresesallad
4 personer
Ingredienser
- 500 g tomater
- 250 g buffelmozzarella
- Extra jungfruolivolja
- färsk basilika
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skär tomater i lagom stora bitar eller i skivor.
- Blanda med bitar av buffelmozzarella och färsk basilika.
- Ringla över lite olivolja och strö över salt och peppar.
Caprese salad
serves 4
Ingredients
- 500 g tomatoes
- 250 g buffalo mozzarella
- Extra-virgin olive oil
- fresh basil
- flaky sea salt and freshly ground black pepper
How to
- Cut tomatoes into bite-sized pieces or slices.
- Mix with pieces of buffalo mozzarella and fresh basil.
- Drizzle over a little olive oil and sprinkle over salt and pepper.
Lämna gärna ett svar