Jag bakade dessa saffransbullar för ett tag sedan, ja ni vet när det hemska i Paris hände, jag ville bara stå i kökets värme och baka. Dock hade jag inte riktigt lärt känna vår ugn vilket gjorde att mina dundergoda saffransbullar blev yttepytte för torra mot hur jag vill ha dom. Inget att gräma sig för eftersom dom är goda ändå men jag tog några och gjorde bullskorpor av för att testa och det blev en riktig hit! Superenkelt var det och så blev dom lite sådär mittemellan knapriga och sega vilket jag gissar beror på mängden mandelmassa som fanns i.
Väldigt gott får jag säga så jag klurar på om inte resten av bullarna ska få gå samma öde till mötes, jag ska ändå baka lussekatter till Lucia så jag behöver platsen i frysen. 🙂
Gör ni något annat med för torra bullar? Tipsa mig gärna.
Bullskorpor
Ingredienser
- bullar
- smält smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skiva de torra bullarna i ca 1 cm tjocka skivor.
- Pensla dom med lite smält smör och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Torka dom till skorpor i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Förvara i en burk med tätslutande lock.
Cecilia säger
Svårt med bullar kanske, men torra lussekatter delar jag på längden, rostar i brödrost och brer smör på efter ett tips jag läste på en blogg. Mums!
Krii's Kitchen säger
Smart!