Nu är det inte många dagar kvar tills det är julledighet och allt man pysslat med i december ska vara klart. Jag har någon liten julklapp kvar att inhandla till vårt julklappsspel och på godisfronten är det bara popcornbollar kvar att göra. Egentligen har vi tillräckligt med sötsaker men popcornbollar kan jag bara inte vara utan.
Ska du snabbt få lite jul-feeling ja då tycker jag att du kan svänga ihop lite brända mandlar. Få ingredienser, smakar jul och får hemmet att dofta härligt. Dessutom är det en fin present att komma med till julens gottebord. Jag fick lusten att testa göra brända mandlar när jag tittade in hos Söta Saker men jag har ändrat yttepyttelite i receptet.
I går klädde vi granen och i dag har vi varit på Naturhistoriska Museet och tittat på dinosaurierna. I kväll blir det glöggmys och skriva julkort. Ja, vi är lite sena med dom men jag kan bara skylla på att vi har haft annat att tänka på den senaste tiden.
Ha en fin 4:e Advent.
Brända mandlar
Ingredienser
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl vatten
- 2 dl sötmandel
- malen kanel
Gör så här
- Koka samman socker och vatten i en gryta eller traktörpanna och låt det koka tills sockret löst upp sig.
- Tillsätt mandeln och sänk värmen, rör om ordentligt.
- Fortsätt att röra medan sockret kristalliseras och fortsätt att röra även efter att sockret återigen antagit sockerkonsistens.
- När sockret återigen börjar smälta lite och blivit blankt runt mandlarna så häller du ut allt på ett bakplåtspapper och strö över kanel.
- Tänk på att inte allt socker ska smälta utan bara sådär som du tycker är lagom, det ska vara kvar lite sockerklumpar runt mandlarna.
Lämna gärna ett svar