Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Brända mandlar

    2024-12-05

    Till receptet
    The recipe
    Brända mandlar

    Ska du snabbt få lite jul-feeling då tycker jag att du ska svänga ihop lite brända mandlar. Det är få ingredienser, smakar jul och får hemmet att dofta härligt. Dessutom är det en fin present att komma med till adventsfesten eller julens gottebord. Dessutom kan du smaksätta på en mängd olika sätt förutom kanel som jag kryddat med här.


    Brända mandlar

    1 liten burk

    Ingredienser

    • 1,5 dl strösocker
    • 0,5 dl vatten
    • 0,25 tsk vaniljpulver
    • 2 dl sötmandel
    • malen kanel

    Gör så här

    1. Koka samman socker, vatten och vaniljpulver i en stekpanna och låt det koka tills sockret löst upp sig.
    2. Tillsätt mandeln och sänk värmen, rör om ordentligt.
    3. Fortsätt att röra medan sockret kristalliseras och fortsätt att röra även efter att sockret återigen antagit sockerkonsistens.
    4. När sockret återigen börjar smälta lite och blivit blankt runt mandlarna så häller du ut allt på ett bakplåtspapper och strö över kanel.
    5. Tänk på att inte allt socker ska smälta utan bara sådär som du tycker är lagom, det ska vara kvar lite sockerklumpar runt mandlarna.

    Candied Almonds

    1 small jar

    Ingredients

    • 135 g granulated sugar
    • 50 ml water
    • 0.25 tsp vanilla powder
    • 130 g whole almonds
    • ground cinnamon

    How to

    1. In a skillet, combine the sugar, water, and vanilla powder, and bring to a boil until the sugar dissolves.
    2. Add the almonds and reduce the heat, stirring well.
    3. Keep stirring as the sugar crystallizes and continue stirring even after it reverts to a grainy sugar consistency.
    4. Once the sugar starts to melt slightly and becomes glossy around the almonds, pour everything onto a sheet of parchment paper and sprinkle with cinnamon.
    5. Note that not all the sugar should melt; leave some sugar clumps around the almonds to your liking.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Glöggkola med mandel
      Glöggkola med mandel
    • Blåbärskola med kardemumma
      Blåbärskola med kardemumma
    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d