Underbart krämig och helt vansinnigt god är denna blodapelsinglass som du mycket enkelt rör ihop. Du behöver inte ens använda en glassmaskin om du inte vill.
Blodapelsinglass
ca 1 liter
Ingredienser
- 3 dl blodapelsinjuice, ca 4 blodapelsiner
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
Gör så här
- Pressa blodapelsinerna och mät upp till 3 dl juice.
- Vispa grädden och vänd ner kondenserad mjölk och juice.
- Kör glassmeten i en glassmaskin tills den är klar.
- Servera direkt som mjukglass eller lägg över den i en burk och ställ in i frysen i ca 3 timmar.
(Det går även bra att hälla smeten direkt i en form om man inte har en glassmaskin. Ställ in i frysen i 5–6 timmar, gärna över natten.)
Blood orange ice cream
makes about 1 litre
Ingredients
- 300 ml blood orange juice, about 4 oranges
- 250 ml heavy cream
- 397 g sweetened condensed milk
How to
- Squeeze 300 ml juice from the blood oranges.
- Whisk heavy cream until it's fluffy in a bowl. Add sweetened condensed milk and juice to the whipped cream and mix gently.
- Pour the mixture into an ice cream maker and churn according to your manufacturer’s instructions.
- Serve immediately as soft serve ice cream, or transfer it to a freezer container and freeze until firm, about 3 hours.
(If you don't have an ice cream machine, pour the batter directly into a freezer container and put in the freezer for 5–6 hours, preferably overnight.)
Lämna gärna ett svar