Dessa cookies som bland annat består av svarta bönor och choklad kan vara ett smarrigt alternativ till dig som inte tål gluten. Det här är en liten chokladbomb med sting.
Black bean chocolate chili cookies
ca 12 stycken
Ingredienser
- 2 msk chiafrön
- 0,75 dl honung
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 dl svarta bönor, kokta
- 2 msk kokosolja
- 0,75 dl kakao
- 0,5 tsk kajennpeppar
- 0,75 dl mörk choklad, grovt hackad
- 0,5 dl torkade tranbär
- 0,5 tsk flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda chiafrön, honung och vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan.
- Mixa svarta bönor, kokosolja, kakao och kajennpeppar i en skål med en stavmixer.
- Rör ner chiablandningen och tillsätt den hackade chokladen och tranbären.
- Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Förvara kakorna i en burk i kylskåpet.
Recept: Sarah Britton
Sandras Matkrypin
Wow, vilka annorlunda kakor! Sånt gillar jag 🙂
Från sött till salt
Ja och goda är dom. Mycket chokladsmak och lite härlig hetta. Supergod kombination. 😀