När det gäller långfrukostar så brukar våra nästan alltid bestå av pannkakor, smoothie och scones i någon form. Ibland naturella scones och ibland med någon form av smaksättning som t.ex. dessa blåbärsscones.
Blåbärsscones
ca 8 stycken
Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 1,5 dl frysta blåbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda mjöl, smör, socker, bakpulver och salt i en matberedare eller för hand. Tillsätt ägg och mölk och blanda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen till en rektangel och tryck ner de frysta blåbären jämnt över degen. Rulla till en rulle så att blåbären ”stängs in” och skiva rullen i ca 2–3 cm tjocka skivor. Det kan bli rätt så kladdigt.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
- Servera med valfria tillbehör som t.ex. clotted cream, vispad grädde och lite extra blåbärssylt eller marmelad.
Lämna gärna ett svar