Björnbärsmarmelad är något jag blivit lite beroende av. Jag kan ha den i filen på morgonen, på pannkakorna, i syltkakorna eller på smörgåsen med lite god ost.
Inom en snar framtid ska jag testa att göra björnbärsmuffins med en liten klick av denna marmelad i mitten. Oftast köper jag den på Brunneby Musteri när jag är och hälsar på mina svärföräldrar men detta är ett gott recept när du vill göra egen.
Björnbärsmarmelad
ca 1 liter
Ingredienser
- 500 g björnbär
- 400 g socker
- 1 msk citronsaft
Gör så här
- Lägg björnbär i en kastrull och värm långsamt till fruktmassan kokar. Låt det koka i 5 minuter.
- Tillsätt socker och koka ytterligare några minuter. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner citronsaften.
- Häll upp marmeladen på varma och steriliserade glasburkar och sätt på locket. Förvara svalt.
Anna
Nu har jag precis gjort min första laddning ever, tyckte den smakade väldigt gott när jag smakade av den innan jag hällde upp den i burken.. Insåg snabbt att mina små burkar var lite väl små (gjorde dock halva satsen men burkarna är på max 1dl) hällde upp i en syltburk ala 0,7ml istället å den blev full 🙂
Ska bli spännande att testa riktigt sen 🙂
Från sött till salt
Vad kul att du gillade den. Det är lite lurigt det där med definitionen "små burkar". 🙂 Ska ändra det på sidan. Tur du hade en burk som funkade. Ha det finfint. 🙂
Anna
Haha så gulligt!! Ser nu att jag har skrivit "0,7ml" haha.. Tur du förstod vad jag menade.. Råkade bli en sats till av den där.. Eller det blev en fjärdedels sats till.. Har stulit det här receptet och det på rabarbersirapen och dessa kommer att komma på min blogg, länkar tillbaka till dig från inläggen 🙂 Och så får du en egen länk med på sidan då jag gillar din blogg 😀
Från sött till salt
Tack vad snällt! 😀