Krispiga biscotti med smak av clementin, syrliga tranbär och pistaschnötter – en väldigt julig kombination. Dom är perfekta att knapra på till en kopp kaffe, te eller varför inte till glöggen?
Lägg dom i en fin burk eller slå in i en cellofanpåse och ge bort istället för en blomma eller flaska vin.
Biscotti med clementin, tranbär och pistaschnötter
ca 40 skorpor
Ingredienser
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 msk clementinskal, finrivet zest
- 7–8 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 dl (65 g) pistaschnötter
- 0,5 dl (25 g) torkade tranbär
Gör så här
- Värm ugnen till 175°C.
- Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt ägg och clementinzest och rör slätt.
- Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljpulver, salt, nötter och tranbär och häll ner det i äggsmeten. Rör smeten till en deg.
- Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till något.
- Grädda i 20–25 minuter eller tills de fått lite färg. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
- Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar och vänd dem med snittytan uppåt. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Biscotti with clementine, cranberries, and pistachios
makes about 40
Ingredients
- 100 g butter, room temperature
- 180 g granulated sugar
- 3 eggs
- 2 tbsp finely grated clementine zest
- 420–480 g all-purpose flour
- 3 tsp baking powder
- 0.5 tsp vanilla powder
- 0.5 tsp salt
- 65 g pistachios
- 25 g dried cranberries
How to
- Preheat the oven to 350°F (175°C).
- Cream the butter and sugar until well combined. Add eggs and clementine zest, mixing until smooth.
- Combine flour, baking powder, vanilla powder, salt, nuts, and cranberries. Gradually add to the egg mixture, stirring into a dough.
- Roll the dough into 3 logs and place on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten slightly.
- Bake for 20–25 minutes or until lightly golden. Remove from the oven and turn off the heat.
- Cut the logs diagonally into pieces about 2 cm wide and place them cut-side up. Return the tray to the oven and let the pieces dry in the residual heat until completely crisp.
Lämna gärna ett svar