Lagom sega och krispiga biscotti med smak av clementin, syrliga tranbär och pistaschnötter – en väldigt julig kombination. Dom är perfekta att knapra på till en kopp kaffe, te eller varför inte till glöggen?
Lägg dom i en fin burk eller slå in i en cellofanpåse och ge bort istället för en blomma eller flaska vin.
Biscotti med clementin, tranbär och pistaschnötter
ca 40 skorpor
Ingredienser
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 msk clementinskal, finrivet
- 7–8 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 1 dl pistaschnötter
- 0,5 dl torkade tranbär
Gör så här
- Värm ugnen till 175°C.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen och clementinskal och rör slätt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt, nötter och tranbär och häll ner det i äggsmeten. Rör smeten till en deg.
- Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till något. Grädda i 20–25 minuter eller tills de fått lite färg. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
- Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Lämna gärna ett svar