
Att göra sitt eget äppelmos är det enklaste av det enkla. I den här snabbkokade varianten så blir äppelsmaken kraftig och att tillsätta lite vanilj ger den det lilla extra.
Ät till frukostgröten, granolan eller som en snabb dessert i glas med lite lite mjölk.

Använd dig gärna av svenska äppelsorter om du hittar några i din butik. Har du lyxen att ha egna äppelträd eller känner någon du kan få av så säger jag grattis. Det känns ändå som att det smakar lite extra gott då, eller hur?

Äppelmos med vanilj
ca 6 dl
Ingredienser
- 1 kg äpplen, gärna svenska
- 1 dl vatten
- 2 tsk vaniljextrakt/vaniljsocker
- 2,5 dl syltsocker
Gör så här
- Skala äpplena, kärna ur och skär dem i små bitar.
- Lägg äppelbitar och vatten i en kastrull och mixa slätt med en stavmixer.
- Tillsätt vaniljextrakt och syltsocker och låt det koka i 5 minuter.
- För slätare mos, mixa ytterligare lite till.
- Häll upp på rena burkar och förvara kallt.
Lämna gärna ett svar