Varför inte bjuda på en guldgul cocktail gjord på bland annat apelsinjuice och rosmarin till nästa gång du har middagsgäster?
Den är enkel att göra och du kan utesluta det mousserade vinet och öka på med lite mer av de andra ingredienserna om du vet att någon inte vill ha alkohol. Jag tycker alltid att det är trevligt att kunna erbjuda en mocktail på samma ingredienser som den ursprungliga cocktailen man bjuder på.
Apelsin- och rosmarincocktail
4 personer
Ingredienser
- 3 kvistar rosmarin
- 3 msk strösocker
- 3 dl apelsinjuice
- 3 dl tonic water
- 1 flaska mousserande vin
- Rosmarin till garnering
Gör så här
- Mortla samman socker och rosmarin och blanda med apelsinjuicen. Låt det stå och dra tillsammans i ca 1 timme.
- Sila av juicen och häll upp i 4 glas. Fördela tonic i glasen och fyll upp med mousserande vin.
Orange and rosemary sparkling cocktail
Serves 4
Ingredients
- 3 sprigs of rosemary
- 3 tbsp granulated sugar
- 300 ml orange juice
- 300 ml tonic water
- 1 bottle of sparkling wine
- Rosemary for garnish
How to
- Grind together rosemary and sugar. Mix it with the orange juice and let steep for about 1 hour.
- Strain the juice and pour into 4 glasses.
- Pour in the tonic in the glasses and top it with sparkling wine.
- Garnish with a sprig of rosemary.
Lämna gärna ett svar