• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Björnbärsmuffins med smultopping

    2016-08-24

    Björnbärsmuffins med smultopping
    Här har vi ett gäng björnbärsmuffins som är toppade med smultopping.

    Alltså hur gott? Va? Hörde jag jäääättegott?!

    Björnbärsmuffins med smultopping


    Björnbärsmuffins med smultopping

    12 stycken

    Ingredienser – muffins

    • 100 g smör
    • 2 dl mjölk, 3%
    • 2 ägg
    • 1,5 dl rårörsocker
    • 0,5 msk vaniljsocker
    • 4 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 200 g björnbär

    Ingredienser – smultopping

    • 75 g smör, kallt i tärningar
    • 1,75 dl fiberhavregryn
    • 0,5 dl riven kokos
    • 1 dl rårörsocker
    • 1 dl mjöl
    • 1 tsk vaniljsocker

    Gör så här 

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner mjölken. Ställ åt sidan.
    3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
    4. Blanda ner smörblandningen i äggvispet och rör om.
    5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd sedan ner det i smeten.
    6. Nyp samman smöret med resterande ingredienser till smultoppingen.
    7. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt och varva smeten med björnbär. Fyll till 2/3 av formen och strö över smultoppingen.
    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig.

     

    SparaSpara

    SparaSpara

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Citron- och rosmarinkakor
      Citron- och rosmarinkakor
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Saffranskaka med ricotta och mandel
      Saffranskaka med mandel och apelsin (glutenfri)
    • Kladdkaka med saffran och vit choklad
      Kladdkaka med saffran och vit choklad

    Kommentarer

    1. Sylwia | Vibrant Food Stories säger

      augusti 25, 2016 at 1:55 e m

      Oh my! Här snackar vi en superwoman! Och vackert recept blev det också 🙂

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        augusti 25, 2016 at 4:04 e m

        Haha tack vad du är snäll. ?

        Svara
    2. lovisa säger

      september 02, 2016 at 5:56 e m

      wow, bra jobbat! blev ju, som alltid, himla tjusig(a bilder)t! vad är det för nytt jobb du har månne? kramar!

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        september 02, 2016 at 6:55 e m

        Tack snälla Lovisa. ? Jag har börjat jobba som grafisk formgivare på en byrå som heter Food&Friends här i Stockholm. Kunderna är enbart mat, dryck och måltidsrelatetade kunder. ✨ Har så sjukt roligt på jobbet att det är snopet när det blir fredag.

        Svara
    3. Mari Eriksson säger

      september 21, 2017 at 7:40 e m

      Ser super gott ut! Jag ska verkligen försöka göra detta!! Allt gott Mari

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        september 21, 2017 at 7:51 e m

        Ja men gör det! Dom är jättegoda. ?

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d