Idag har M tillsammans med ett 40-tal andra urgulliga barn sjungit stämningsfulla Lucia-sånger utomhus i ösregn med oss föräldrar ivrigt påhejande.
Varje år står jag där och ler så jag får ont i hela ansiktet och försöker blinka bort tårarna för man blir ju så himla glad i hjärtat av att se dom stå där framme jättestolta, lite nervösa och ivrigt letandes med blicken efter vart deras föräldrar står. Alla föräldrar (inklusive jag själv) försöker ivrigt få uppmärksamheten genom att vinka lite lätt hysteriskt tills man får ögonkontakt.
I vanliga fall brukar vi fika lite efteråt på gården tillsammans med de andra barnen och föräldrarna men ösregnet satte helt stopp för detta. Vi gick istället hem och tittade på avsnitt 13 av Julkalendern, fortsatte TV-tittandet med SVT's Lucia och drack lite glögg och varm choklad.
Sen hade jag lovat M att vi skulle göra dessa roliga julchokladgodisar från Fixa själv vilket vi också gjorde och hon var sjukt nöjd med resultatet.
Själv blev jag riktigt nöjd med denna sötsyrliga chokladtryffel jag gjorde för några helger sedan. Har du möjlighet så använd gärna en bra vit choklad från t.ex. Valhrona eftersom den inte smakar riktigt lika sött som den som finns i vanliga mataffären.
Jag har rullat min chokladtryffel i limesocker men du kan rulla i kokos, doppa i mer vit choklad eller något annat du tycker om.
Hoppas att ni alla hade en stämningsfull Lucia. 🙂
Vit chokladtryffel med lime
25 st
Ingredienser – tryffel
- 1 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 300 g vit choklad, hackad
- 1 lime, finrivet skal
Ingredienser – limesocker
- 2 lime
- 0,5 dl rörsocker
Gör så här – tryffel
- Häll grädde, smör och limeskal i en kastrull och låt det koka upp.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills allt har smält.
- Häll upp tryffelsmeten i en skål och låt den stelna i kylskåpet i ca 3 timmar.
- Forma kulor av smeten och rulla dom i limesockret, lägg dom eventuellt i små formar. Förvara i burk med lock i kylskåpet.
Gör så här – tryffel
- Sätt ugnen på 50°C.
- Finriv det yttersta gröna skalet på limen och sprid ut det på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
- Torka skalet i mitten av ugnen ca 40 minuter.
- Blanda väl med sockret.
Lämna gärna ett svar