Den svartvinbärslikör du gör själv är gudomligt god. Kraftig svartvinbärssmak och rödlila, nästan svart i färgen. På den här likören gör du den bästa Kir Royalen, det kan jag lova.
Har du inte egna buskar i trädgården så kan du alltid köpa frysta, det funkar det med.
Svartvinbärslikör
ca 1 liter
Ingredienser
- 500 g svartvinbärsklasar
- 500 g socker
- 6 dl vodka
Gör så här
- Skölj bären och ta bort de största kvistarna.
- Lägg bär och socker i en skål och mosa lätt, häll upp på en glasburk och tillsätt vodkan. Förslut med ett bra lock.
- Ställ burken i ett soligt fönster och låt stå i ca 4 veckor.
- Snurra och skaka burken lite då och då.
- Sila genom en silduk och häll upp på väl rengjord flaska.
Christer säger
Väldigt gott och fräscht 🙂
Från sött till salt säger
Ja den är verkligen otroligt god. Mycket godare än den man köper. Tycker att dom oftast smakar väldigt mycket sprit och lite syntetiskt. Detta är som saft i vuxentappning. 🙂
Christer säger
Jag tror dig 🙂
Kristin // The Chocolate Box säger
Det måste jag göra nästa år! Brukar få sno svarta vinbär av min mor 🙂
Från sött till salt säger
Ja det måste du verkligen. Själv får jag lite från min svärmor. Det gäller att ha sina kontakter när man inte själv har några buskar i trädgården. 😉