Grattis alla mammor! Jag hoppas att ni alla får en fantastisk dag. Här bjuder jag er på en fantastisk rabarbersorbet, mjuk och krämig med känsla av sommar. Ljuvlig är ordet.
Rabarbersorbet
Ingredienser
- 2 gelatinblad
- ca 800 g rabarber, 450 g puré
- 50 g socker
- 350 g sockerlag
- 50 g vatten
- pressad citronsaft efter smak
Gör så här
- Blöt gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 10 minuter.
- Skala, skölj och rensa rabarbern och skär den i små tärningar. Koka dem mjuka i 1000 g vatten och låt dem rinna av i en sil.
- Mixa massan och passera den genom en finmaskig sil.
- Väg upp 450 g puré, tillsätt socker och mixa tills sockret smält. Blanda ner sockerlag och vatten och tillsätt citronsaft efter smak. Mixa ordentligt med stavmixer.
- Lyft upp gelatinbladen och låt det vatten som finns kvar följa med ner i en kastrull med 1 dl av sorbetblandningen. Värm till 40–50°C tills gelatinet har smält. Häll tillbaka och mixa in.
- Frys sorbeten i en glassmaskin.
Recept: Jan Hedh
Sandras Matkrypin
Perfekt i sommarvärmen 🙂 Låter som en jättegod sorbet!
Från sött till salt
Ja den är jättegod. 🙂