Ett roligt sätt att bli serverad en välkomstdrink när det är fest. Proseccopinnar är en läskande vuxenglass med hallon, vanilj och guldgula bubblor. Jag tycker även att den är vacker att titta på med sin skiftande färg i vitt och rosa med fläckar av hallonrött.
Proseccopinnar med hallon och vanilj
Ingredienser
- 1 flaska Prosecco
- 1,25 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 1 vaniljstång, delad på längden
- 125 g färska eller frysta hallon
Gör så här
- Blanda Prosecco, vatten, socker och vaniljstång i en kastrull på låg värme på spisen. Rör tills det börjar koka och sockret har löst upp sig. Ta bort katrullen från värmen och låt det kallna till rumstemperatur, lyft ur vaniljstången.
- Fyll upp vätskan i isglassformar, men lämna ca 1 cm till kanten eftersom det expanderar när det fryser.
- Ställ formarna i frysen i ca 2 timmar eller tills vätskan har frusit till lite. Stoppa ner några hallon i varje form, sätt i glasspinnar och frys i ca 8 timmar eller över natten.
- För att lossa Proseccopinnarna från formarna, spola dom med varmt vatten.
- Servera direkt eller lägg dem i en låda med lite bakplåtspapper mellan glassarna och låt dom stå i frysen tills dom skall ätas.
Mormorsglamour-crafts and inspiration for your home
De ser helt ljuvliga ut. Nu blev jag genast så sugen på glass... men du vet ju... mina matlagningskunskaper 🙂 så det får bli affärens glass idag.
Kram
Helena
Från sött till salt
Haha! Du, det går ju bra det med. 🙂